Tattoo History

Tattoo’s zijn tegenwoordig een bekend fenomeen, maar het idee van tattoo’s is al duizenden jaren oud. Het woord ’tattoo’ komt oorspronkelijk uit het Polynesisch, waar het ’tatau’ betekent, wat “markeringspunt” of “teken” betekent. Tatoeages hebben een lange en fascinerende geschiedenis, die teruggaat tot de oudheid. 

In veel oude culturen werden tattoo’s gebruikt als een vorm van identiteit en status. In het oude Egypte werden tattoo’s bijvoorbeeld gebruikt om de status van een persoon aan te geven. Tot slaaf gemaakte mensen werden vaak getatoeëerd om hen te markeren als eigendom van een bepaalde meester, terwijl priesters werden getatoeëerd om hun toewijding aan de goden te laten zien. 

De Polynesische eilanden hebben een rijke geschiedenis van tattoo’s, waarbij elke stam zijn eigen unieke tattoo’s had. Tattoo’s waren hier een manier om status en rangorde aan te geven, evenals om de geschiedenis en afkomst van een persoon te laten zien. 

In de oude Griekse en Romeinse cultuur werden tattoo’s vaak gebruikt om te identificeren wie tot welke groep behoorde. Ze werden ook gebruikt om misdadigers en tot slaaf gemaakte te markeren, zodat ze gemakkelijk konden worden geïdentificeerd. 

In veel Aziatische culturen werden tattoo’s gebruikt om de band tussen ouders en kinderen te benadrukken. Zo werden er in Japan bijvoorbeeld tattoo’s gezet van symbolen die de relatie tussen ouders en kinderen aanduidden. 

Hoewel tattoo’s in de loop der tijd verschillende betekenissen hebben gehad, waren ze vaak een manier om de identiteit en geschiedenis van een persoon uit te drukken. In sommige culturen werden tattoo’s zelfs gezien als een vorm van bescherming tegen boze geesten en andere gevaren. 

Tegenwoordig hebben tattoo’s een veel bredere acceptatie en worden ze gezien als een vorm van zelfexpressie en kunst. Mensen kiezen ervoor om tattoo’s te krijgen om verschillende redenen, zoals om een speciaal moment in hun leven te herdenken of om hun persoonlijkheid en creativiteit uit te drukken. 

Kortom, tattoo’s hebben een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Ze werden vaak gebruikt om identiteit en status aan te geven, en waren een manier om de geschiedenis en afkomst van een persoon uit te drukken.  

Tegenwoordig worden tattoo’s gezien als een vorm van zelfexpressie en kunst, die mensen kunnen gebruiken om hun persoonlijkheid en creativiteit uit te drukken. Het is interessant om te zien hoe de betekenis van tattoo’s in de loop der tijd is veranderd en hoe ze nog steeds een belangrijke rol spelen in onze moderne cultuur. 

Do’s & Don’ts

Het zetten van een tattoo kan een spannende ervaring zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat het proces niet eindigt zodra de tattoo