Do’s & Don’ts

Het zetten van een tattoo kan een spannende ervaring zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat het proces niet eindigt zodra de tattoo is gezet. Na het zetten van een tattoo is het essentieel om goed voor de tatoeage te zorgen om infecties te voorkomen en ervoor te zorgen dat de tattoo er zo goed mogelijk uitziet.  

Hier zijn enkele do’s en don’ts om in gedachten te houden na het zetten van je tattoo.

do's

  1. Zorg dat de tatoeage goed kan ademen 

Direct na het zetten van de tattoo zal je tatoeëerder een folie of second skin over de tatoeage aanbrengen om deze te beschermen. Op deze manier kunnen er geen bacteriën in de tattoo wond komen. Op het moment dat je de folie mag verwijderen, is het belangrijk dat je de huid niet meer afdekt.  

  1. Houd de tatoeage schoon 

Het is belangrijk om de tatoeage goed schoon te houden om infecties te voorkomen. Was de tatoeage vanaf het moment dat de folie eraf is, daarom twee keer per dag met een milde zeep en spoel deze vervolgens af met lauwwarm water. Dep de tatoeage droog met een schone handdoek en vermijd het gebruik van een washandje of spons. 

  1. Gebruik een goede tattoo nazorg-crème 

Na het reinigen van de tatoeage kun je deze insmeren met een tattoo nazorg-crème. Gebruik bij voorkeur een crème die speciaal is ontwikkeld voor de verzorging van tatoeages en vermijd het gebruik van crèmes die parfum of kleurstoffen bevatten. Onze artiesten raadden de producten van Carl & Johan aan voor een snel en mooi herstel van de huid. 

  1. Bescherm de tatoeage tegen de zon 

De zon kan een nadelig effect hebben op de kleuren van de tatoeage. Houd de tatoeage daarom uit de zon en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor als je niet kunt voorkomen dat de tatoeage aan zonlicht wordt blootgesteld. 

don'ts

  1. Krab of wrijf niet over de tatoeage. 

Vermijd krabben of wrijven over de tatoeage, omdat dit kan leiden tot infecties en het genezingsproces kan vertragen. De aftercare producten van Carl & Johan werken verkoelend en helpen dus tegen de jeuk.  

  1. Week de tatoeage niet in water. 

Vermijd het weken van de tatoeage in water, zoals in bad, zwembad of jacuzzi. Dit kan de tatoeage beschadigen en infecties veroorzaken. 

  1. Draag geen strakke of schurende kleding. 

Vermijd strakke of schurende kleding die over de tatoeage wrijft, omdat dit de tatoeage kan beschadigen en het genezingsproces kan vertragen. 

  1. Drink geen alcohol en neem geen drugs. 

Vermijd het drinken van alcohol en het nemen van drugs, omdat dit het genezingsproces kan vertragen en het risico op infecties kan vergroten. 

Over het algemeen is het belangrijk om goed voor je tatoeage te zorgen na het zetten ervan. Door de instructies van de tatoeëerder op te volgen en de tatoeage schoon en gehydrateerd te houden, kun je ervoor zorgen dat de tatoeage er zo goed mogelijk uitziet en dat je snel herstelt van het zetten van de tattoo. 

Tattoo History

Tatoeages zijn tegenwoordig een bekend fenomeen, maar het idee van tatoeages is al duizenden jaren oud. Het woord ’tattoo’ komt oorspronkelijk uit het Polynesisch, waar