FAQ

Tattoo bezoek

Hoe maak ik een afspraak?
Voor het boeken van een afspraak kun je het booking formulier invullen, deze is te vinden op onze home pagina en onder de portfolio’s van de artiesten. Het is handig een zo goed mogelijke omschrijving van je wensen mee te sturen.

Wat kost een tattoo?
De prijs van een tattoo verschilt per artiest, stijl, ontwerp, details, plaatsing en grootte. Er wordt bij onze artiesten altijd een start tarief gehanteerd van €120 per tattoo. Een uitzondering hierop zijn de tattoo’s bij de tattoo apprentice, hiervoor geldt een start tarief van €60.

Voor grote projecten (bijvoorbeeld sleeves of een backpiece) hanteren we een uur- of dagprijs. Om een goede indicatie te krijgen van de prijs raden we je aan ons boekingsformulier zo compleet mogelijk in te vullen of een gratis consult te plannen.

Kan ik zonder afspraak langs komen?
Ja dat kan! Je bent van harte welkom om een gesprek aan te gaan. Je wordt altijd ontvangen door een gastheer of gastvrouw. Is er op dat moment een tattoo artiest vrij dan kan hij/zij je ook te woord staan.

Je ben uiteraard ook altijd welkom in onze aangename lounge. Hier kun je genieten van een lekker drankje en verse koffie.

Kan ik makkelijk parkeren bij JIM JAMES?
Ja dat kan, JIM JAMES ligt in het centrum van Hilversum. Voor de deur is er parkeergelegenheid (betaald) voor maximaal 1 uur. Op 5 minuten loop afstand vind je parkeergarage City Parking (Noordse Bosje 19-21, 1211 BD Hilversum). Voor een volledig overzicht van alle (betaalde en onbetaalde) parkeergelegenheden in de buurt klik hier. Ook met openbaar vervoer zijn we goed te bereiken. Station Hilversum is op 10 minuten loop afstand en voor de deur is bushalte de Kei.

Hoe verloopt de betaling?
Voor het boeken van een afspraak wordt een aanbetaling gehanteerd van minimaal €50 voor kleine tatoeages en bij grote tatoeages 10% van het totaal afgesproken bedrag. De betaling geschied in de salon of per bank transactie. Betalingen kunnen zowel contant als per pin gedaan worden. Mocht je de afspraak willen annuleren doe dit dan 48 uur van te voren. Gaat het om een afspraak met een gast artiest, dan geldt annuleren een week van te voren. Je kunt vervolgens je aanbetaling laten staan voor een volgende afspraak of om laten zetten in een tegoedbon te besteden binnen JIM JAMES.

Tips voordat je een tattoo laat zetten
Zorg ervoor dat je ten alle tijden nuchter bent, goed uitgerust bent en goed gegeten hebt. In onze lounge zijn (energie houdende) snacks en drankjes te verkrijgen.

Het is niet toegestaan ons te bezoeken wanneer je onder invloed bent van alcohol en/of drugs.

Algemene informatie
Alle tattoo ruimtes binnen JIM JAMES zijn privé. Je ligt dus niet met anderen klanten in dezelfde ruimte. In de tattoo ruimte is plek om één iemand met je mee te nemen. Heb je behoefte aan meer steun of gezelligheid, dat kan! Anderen die met je mee komen kunnen gebruik maken van de faciliteiten in onze lounge.

Zijn er risico’s bij tatoeëren?
Het aanbrengen van tatoeages brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten.

Stel de artiest op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties.
Op www.veiligtattooerenenpiercen.nl kan je controleren of de studio een vergunning heeft.
Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygienerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiene en Veiligheid.

Laat geen tatoeage aanbrengen:

– op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
– op een litteken dat minder dan een jaar oud is;op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeeerd;
– op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet volledig genezen is;
– op geirriteerde huis zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
– als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
– als je zwanger bent.

Daarnaast word het afgeraden om een tatoeage te laten zetten als je last hebt van een van de volgende aandoeningen:

– diabetes
– hemofilie
– chronische huidziekte
– allergie voor tatoeagematerialen of –inkt
– immuunstoornis
– hart- en vaatafwijkingen

Heb je een van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch een tatoeage? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

 

Barber bezoek

Moet ik een afspraak maken voor de barber?
Het moet niet, maar het is wel handig. Zo ben je verzekerd van een afspraak wanneer jij dat wenst. Via de ‘boek nu-knop’ op de home pagina kun je gemakkelijk en snel een afspraak maken. Telefonisch een afspraak maken of even binnen lopen is uiteraard ook mogelijk. Bellen kan naar 035-7851955.

Zonder afspraak geholpen worden kan vaak ook, mocht je toch even moeten wachten kun je plaats nemen en een drankje drinken in de lounge.

Kan ik makkelijk parkeren bij JIM JAMES?
Ja dat kan! JIM JAMES ligt in het centrum van Hilversum. Voor de deur is er parkeergelegenheid (betaald) voor maximaal 1 uur. Op 5 minuten loop afstand vind je parkeergarage City Parking. Voor een volledig overzicht van alle (betaalde en onbetaalde) parkeergelegenheden in de buurt klik hier. Ook met openbaar vervoer zijn we goed te bereiken. Station Hilversum is op 10 minuten loop afstand en voor de deur is bushalte de Kei.

Wat zijn de prijzen van de barber behandelingen?
Voor de actuele prijzen verwijzen we je door naar ons boekingssysteem. Via de ‘ boek nu-knop’ op de home pagina kun je gemakkelijk een overzicht van alle beschikbare barbers, behandelingen en de prijzen zien.

Cosmetics bezoek

Moet ik een afspraak maken voor een cosmetische behandeling?
Ja, de cosmetische behandelingen worden alleen op afspraak gedaan.  3 tot 4 keer in de maand hebben wij een cosmetische arts in onze salon die alleen op afspraken werkt. Van te voor wordt door de arts op zijn info kanalen en door JIM JAMES vermeld wanneer die aanwezig zal zijn in de salon. U kunt in de agenda een datum, tijd kiezen wanneer u behandeld wilt worden.

Kan ik parkeren bij JIM JAMES?
Ja dat kan! JIM JAMES ligt in het centrum van Hilversum. Voor de deur is er parkeergelegenheid (betaald) voor maximaal 1 uur. Op 5 minuten loop afstand vind je parkeergarage City Parking (Noordse Bosje 19-21, 1211 BD Hilversum).
Voor een volledig overzicht van alle (betaalde en onbetaalde) parkeergelegenheden in de buurt klik hier. Ook met openbaar vervoer zijn we goed te bereiken. Station Hilversum is op 10 minuten loop afstand en voor de deur is bushalte de Kei.