FAQ

Tattoo bezoek

Voor het boeken van een afspraak kun je het booking formulier invullen, deze is te vinden op onze home pagina en onder de portfolio’s van de artiesten. Het is handig een zo goed mogelijke omschrijving van je wensen mee te sturen.

Na het versturen van het formulier wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Je kunt dan je wensen bespreken, je vragen stellen en je afspraak boeken. Je krijgt hier ook een indicatie prijs van je tattoo te horen.

Hierna krijg je een bevestigingsmail met de betaallink van je aanbetaling.

De foto’s die meegestuurd zijn worden toegevoegd aan je afspraak. Wil je na het maken van je afspraak nog foto’s doorsturen kan dat via de mail onder vermelding van je naam en de datum van je afspraak.

Heb je na het maken van je afspraak nog vragen kun je altijd even bellen of mailen.

De prijs van een tattoo verschilt per artiest, stijl, ontwerp, details, plaatsing en grootte. Er wordt bij onze artiesten altijd een start tarief gehanteerd van €120 per tattoo. Een uitzondering hierop zijn de tattoo’s bij de tattoo apprentice, hiervoor geldt een start tarief van €60.

Voor grote projecten (bijvoorbeeld sleeves of een backpiece) hanteren we een uur- of dagprijs. Om een goede indicatie te krijgen van de prijs raden we je aan ons boekingsformulier zo compleet mogelijk in te vullen of een gratis bespreking aan te vragen.

Bij het maken van je afspraak wordt er na het invullen van het formulier telefonisch contact met je opgenomen. Hier kun je al een prijsindicatie vragen. Ben je nog niet zeker van de grootte, plaatsing of details van je tattoo en is een nauwkeurige indicatie lastiger, dan krijg je een grovere schatting en wordt de prijs op de dag van je afspraak voor het tatoeëren met je besproken. Vraag hier ook gerust naar tijdens het bespreken van je ontwerp. De tattoo artiest kan in sommige gevallen met je overleggen wat er mogelijk is voor een bepaald budget.

Ook is het mogelijk een uniek tattoo design te kopen. Dit zijn allemaal designs die onze artiesten gemaakt hebben en graag tot leven willen brengen. Deze worden voor een vaste prijs aangeboden en aan deze ontwerpen worden in principe ook geen aanpassingen meer gedaan. Over de grootte en plaatsing kan natuurlijk overlegd worden. Meer informatie zie je in de webshop bij ‘tattoo designs’.

Het bijwerken van een tatoeage is, binnen een half jaar na het plaatsen, 1 keer gratis. Wil je de tatoeage vaker laten bijwerken dan kan dit, hiervoor betaal je dan het staftarief (€120)

Heb je besloten een tattoo afspraak bij JIM JAMES te maken dan vragen wij hiervoor een aanbetaling. Deze bedraagt minimaal 50 euro voor afspraken van korter dan een uur en bij grote projecten tot 30% van de indicatie prijs. In je bevestigingsmail ontvang je een betaallink. Heb je de afspraak op locatie gemaakt dan kun je deze aan de kassa betalen. Dit kan contant of via pin.

De aanbetaling wordt op de dag van je afspraak met de totaal prijs verrekend.

Het verplaatsen van je afspraak kan tot 72 uur voor je afspraak. Is dit de eerste keer dat je je afspraak wil verplaatsen wordt de aanbetaling meegenomen naar de nieuwe afspraak. Maak wel een nieuwe afspraak binnen 60 dagen na de oorspronkelijke datum, anders vervalt de aanbetaling. Je voldoet deze bij een nieuwe afspraak dan dus opnieuw. Dit geldt voor elke opvolgende verplaatsing.

Het annuleren van je afspraak kan tot 14 dagen voor de datum van je afspraak. Je kunt dan je aanbetaling om laten zetten in een Gift Card te besteden binnen JIM JAMES en op de webshop. Annuleer je binnen de 14 dagen tot je afspraak vervalt je aanbetaling. Je kunt er dan nog wel voor kiezen de afspraak te verplaatsen en je aanbetaling mee te nemen. Doe dit dan wel minimaal 72 uur van te voren.

Ja dat kan! Je bent van harte welkom om een gesprek aan te gaan. Je wordt altijd ontvangen door een gastheer of gastvrouw. Is er op dat moment een tattoo artiest vrij dan kan hij/zij je ook te woord staan.

Je ben uiteraard ook altijd welkom in onze aangename lounge. Hier kun je genieten van een lekker drankje en verse koffie.

Het aanbrengen van tatoeages brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten.

Stel de artiest op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties.
Op www.veiligtattooerenenpiercen.nl kan je controleren of de studio een vergunning heeft.
Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygienerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiene en Veiligheid.

Laat geen tatoeage aanbrengen:

– op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
– op een litteken dat minder dan een jaar oud is;op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeeerd;
– op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet volledig genezen is;
– op geirriteerde huis zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
– als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
– als je zwanger bent.

Daarnaast word het afgeraden om een tatoeage te laten zetten als je last hebt van een van de volgende aandoeningen:

– diabetes
– hemofilie
– chronische huidziekte
– allergie voor tatoeagematerialen of –inkt
– immuunstoornis
– hart- en vaatafwijkingen

Heb je een van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch een tatoeage? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

Zorg ervoor dat je ten alle tijden nuchter bent, goed uitgerust bent en goed gegeten hebt. In onze lounge zijn (energie houdende) snacks en drankjes te verkrijgen.

De bodymilk van Carl & Johan kan je gebruiken voor de plaatsing van de tattoo. Het gebruik van de bodymilk 10 dagen voor de plaatsing zorgt ervoor dat de huid de inktpigmenten optimaal opnemen, waardoor je een mooier en verfijnder eindresultaat mag verwachten. De bodymilk zorgt er tevens voor dat de huid voldoende gehydrateerd is, waardoor de tatoeëerder ook vlotjes de tattoo zal kunnen plaatsen.

Het is niet toegestaan ons te bezoeken wanneer je onder invloed bent van alcohol en/of drugs.

Doet een tattoo pijn is één van de meest gehoorde vragen als het gaat om een tattoo. Een eenduidig antwoord is hier niet gelijk op te geven. Ieder persoon beleeft pijnervaring weer anders en ook ieder persoon beleefd het tatoeëren op een andere manier. Misschien heb je wel eens aan iemand gevraagd of het pijn deed en kreeg je het antwoord: ‘ik voelde er amper wat van’. Dat klinkt misschien ongeloofwaardig, maar kan wel degelijk het geval zijn.

Factoren waar de intensiteit en de precisie van de pijn van afhangen zijn onder andere het soort tattoo dat je laat zetten en de plaatsing hiervan. Getatoeëerden omschrijven het gevoel van tatoeëren vaak als een vervelend gevoel maar niet direct heel pijnlijk. Ook adrenaline speelt een rol. Doordat er tijdens het tatoeëren adrenaline vrijkomt, zal je na ongeveer een half uur tot een uur, minder pijn ervaren.

Hoe voelt het nou eigenlijk als je een tatoeage laat zetten? De pijn kun je vergelijken met een schaafwond, scherp knijpen in de huid of haartjes epileren met een pincet. Een voordeel tijdens het zetten is dat je vaak alleen écht wat voelt op het moment dat de tattoo wordt geplaatst. Wanneer de naald niet in je huid gaat, is de pijn direct een stuk minder. De tatoeëerder kan dus ook even ophouden wanneer je denkt dat het te pijnlijk wordt.

Afhankelijk van de locatie van je tattoo, kun je na afloop tijdens het genezingsproces nog pijn ervaren. Je hebt immers toch een wond op je lichaam en dat kun je voelen. Het is vooral goed merkbaar wanneer je de tattoo hebt gezet op een plek waar de huid regelmatig beweegt. Wanneer je de tatoeage goed verzorgd, zal de pijn al snel een stuk minder worden. Na een paar dagen tot een week zal de huid gaan vervellen en dit kan erg jeuken. Tips tegen de jeuk lees je onder het kopje ‘Hoe verzorg ik mijn nieuwe tatoeage’.

Ben je bang voor de pijn, maar wil je wel echt een tattoo? Bedenk dan goed dat de pijn slechts tijdelijk is. Wijzig je plaatsing keuze dan ook niet door verhalen over welke plek meer of minder pijn doet, het is belangrijker dat je de rest van je leven blij bent met de keuze die je hebt gemaakt. Vertel ons van tevoren over je angsten dan houden wij hier rekening mee tijdens je afspraak.

Nadat je de folie hebt verwijderd zal je de tattoo willen wassen. Gebruik hiervoor lauw water en Purifying Soap zodat het gebied volledig wordt gereinigd. Verwijder ook resten van zalf, bloed en of plasma. Je hand is hierbij het beste hulpmiddel, liever geen washandje of ander schurend materiaal gebruiken.

Dep daarna (niet wrijven) het volledige gebied met een schone handdoek of papieren doek om het helemaal droog te krijgen. Breng daarna een dunne laag Regeneration Creme, Oshun care of Bepanthen zalf aan. Heb je 1 van deze nog niet in huis gebruik dan bij voorkeur een huidherstellende, antibacteriële zalf verrijkt met vitaminen A en D.

Het goed blijven insmeren van je tattoo is de volgende stap van je tattoo verzorging.

• Was je handen voor het insmeren van je tattoo. Breng altijd maar een kleine hoeveelheid crème of zalf aan. Let er op dat je huid helemaal droog is voordat je de tattoo crème of zalf erop smeert. Smeer vooral niet te niet te dik, maar laat je tattoo zeker niet uitdrogen. Bij voorkeur smeer je je tattoo minimaal 3 keer per dag in. Mocht je merken dat je huid sneller droger aanvoelt, mag dit vaker gedaan worden.

• Was je tattoo regelmatig. De eerste dagen is het belangrijk dat je je tattoo minstens twee keer per dag reinigt. Hiermee voorkom je ontstekingen.

• Herhaal dit verzorgingsproces totdat je tattoo is geheeld. Hoe lang dat precies duurt, verschilt per persoon. Ga maar uit van 2 tot 4 weken.

• Pluk en trek niet aan de velletjes en korsten. Hiermee kun je de huid kapot trekken en kan de tattoo op die plek vager worden (je kunt dus lijn verschil krijgen) of er kan littekenweefsel ontstaan waardoor de huid op die plek dikker wordt en de tattoo minder mooi maakt.

• Blijf uit de zon. Geen direct zonlicht en zonnecrèmes op je nieuwe tattoo smeren.

• Vermijd water zo veel mogelijk, Je kan wel kort douchen met je tattoo, maar zwemmen of in bad liggen moet je nog maar even laten. Water kan vervelende bacteriën bevatten die een ontsteking kunnen veroorzaken.

• Blijf je tattoo verzorgen nadat je huid genezen is. Bescherm de getatoeëerde huid tegen de zon met een zonnecrème met een hoge factor en voorkom dat je huid uitdroogt.

Nadat je tattoo is genezen is het belangrijk om je tattoo altijd te beschermen tegen ultraviolette stralen van de zon. Deze kunnen de tatoeage vrij snel doen vervagen of beschadigen. Smeer je tattoo dus altijd goed in met een hoge beschermingsfactor voor je deze blootstelt aan fel zonlicht. Dit zal je tatoeage levendig houder waardoor je er vele jaren van zal kunnen genieten. Het algemeen goed verzorgen van de huid draagt ook bij aan een langere ‘ houdbaarheid ‘ van je tattoo. Het regelmatig gebruiken van een bodymilk of de speciaal ontwikkelde Tattoo Stick zullen ervoor zorgen dat het pigment van de tatoeage langer mooi blijft.

De huid heeft ongeveer vier tot zes weken nodig om te herstellen nadat het getatoeëerd is. Hoe je in deze periode met de nazorg van je tattoo omgaat is bepalend voor het eindresultaat.

De nazorg van je tattoo is enorm belangrijk. Eigenlijk net zo belangrijk als de vaardigheden van de tattoo-artiest. Je artiest zet de tatoeage met de grootste zorg, maar de manier waarop je met je tattoo omgaat bepaalt voor net zo’n groot deel hoe de tattoo er uiteindelijk uit komt te zien.

Verzorg je je tattoo goed, dan kun je er gewoon langer van genieten. De lijnen blijven strakker en egaler en als je een kleurentatoeage hebt, dan blijven de kleuren langer levendig. Alle reden dus om goed voor je nieuwe lichaamsversiering te zorgen.

Als jij dit wil dan kan dat! Sommige tatoeages worden met bijvoorbeeld een ‘single needle’ gezet en kunnen na het genezen op sommige plekken wat lichter worden. Belangrijk is de nazorg serieus te nemen en goed de instructies te volgen, hiermee voorkom je lijnverschil en vage plekken.

Krabben, de huid uit laten drogen, infecties, uv-licht, overmatig transpireren of schurende kleding kunnen ook zorgen voor lichtere plekken (of littekenweefsel) in je tatoeage. Probeer dit dus te voorkomen.

Mocht je na 6 weken plekjes in je tatoeage zien die je graag bijgewerkt wil zien? Vul dan het afspraken formulier in en voeg een foto van je tatoeage bij. We maken dan een bijwerk afspraak. Dit kan tot maximaal 6 maanden na je tattoo afspraak.

Wil je vaker je tattoo laten bijwerken of wil je dit na het eerste half jaar doen? Dan kan dit ook, tegen het start tarief a 120 euro.

Twijfel je of bijwerken nodig is? Je kunt altijd voor overleg een foto naar ons toesturen. Uiteindelijk is het het belangrijkste dat jijzelf blij met met de tatoeage. Vind je het zelf dus nodig? Maak dan gewoon een afspraak!

Wanneer je net een nieuwe tattoo hebt laten zetten, kun je beter uit de zon blijven. De zon kan er namelijk voor zorgen dat de tattoo minder mooi geneest en dat kleuren vervagen. Vooral kleuren zoals rood en roze kunnen hier heel gevoelig voor zijn, maar ook andere kleuren kunnen vervagen door de zon. Dit wil je natuurlijk niet met een gloednieuwe tatoeage. Ook kan het erg pijn zijn om met een nieuwe tattoo de zon in te gaan. Pijn is nooit een goed teken en een waarschuwing. Je hebt immers een wond. Daarom is het raadzaam om met je tattoo uit de zon te blijven zolang deze nog aan het genezen is. Dit is doorgaans ongeveer twee weken, maar het kan ook voorkomen dat de genezing langer duurt. Dit kan per persoon verschillend zijn en is ook afhankelijk van de locatie van de tattoo.

Ook is de huid dunner na het zetten van een tattoo, waardoor je op deze plek een stuk sneller kunt verbranden. In verband met ontstekingsgevaar kun je nog geen zonnebrandcrème op je nieuwe tattoo doen en ben je dus ook niet beschermd tegen de felle zon. Mocht je huid verbranden kun je hier blaren door oplopen en dit komt de genezing van je nieuwe tattoo natuurlijk niet ten goede.

Moet je toch de zon in? Bedenk je huid dan met kleding. Is je huid genezen (doorgaans na 2 weken), smeer dan goed in met een hoge factor zonnebrand crème zoals de Sunprotection 50+ van Carl & Johan.

Wanneer je net een tattoo hebt laten zetten, is het prima om te douchen. Het water is immers schoon. Houd er wel rekening mee dat je huid wat gevoelig kan zijn en dat het douchen daardoor wat pijnlijker en vervelender kan zijn. Let er tijdens het douchen ook goed op dat de waterstraal niet direct op je tattoo komt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat korstjes van de huid worden geslagen en dat zorgt voor littekens. Douche ook zeker niet met te warm water en douche niet te lang.

Zorg dat er geen zeep of shampoo in de wond terecht komt. Dit kan zorgen voor irritaties en soms zelfs ontstekingen. Eventueel zou je kunnen kiezen voor een natuurlijke, ph-neutrale of speciale tattoo zeep zoals de Purifying Soap van Carl & Johan.

Als je klaar bent met douchen, moet je de tattoo natuurlijk nog afdrogen. Hier kun je het beste een schone handdoek gebruiken. Gebruik deze handdoek alleen voor de tatoeage en niet voor je hele lichaam, zodat bacteriën niet in de wond terecht komen. Als je je tattoo afdroogt kun je het beste de handdoek deppen. Door te wrijven kun je de huid beschadigen en raken korsten los van de huid.

Je kunt weer normaal douchen zodra de tattoo genezen is. Hoe lang dit duurt zal per persoon en tattoo verschillen. Een grotere tattoo kan langer nodig hebben om te genezen en dit geldt ook voor tatoeages op bepaalde plaatsen, zoals de rug en de voeten. Houd de tattoo vooral goed in de gaten. Zitten er geen korstjes meer op en voelt de huid heel? Dan kun je zonder problemen onder de douche stappen. Doorgaans moet je rekening houden met tenminste twee tot drie weken voor een tattoo om volledig te herstellen.

Bewegen is natuurlijk altijd goed. Echter intensief sporten raden we voor de eerste week af. Vooral als je een grotere tatoeage hebt laten zetten. Je poriën openstaan door de warmte van het sporten. Hierdoor kunnen bacteriën zich makkelijker nestelen en kan de inkt uit je tattoo trekken. Ook in de weken erna is het belangrijk rekening te houden met intensief bewegen.

Tijdens het genezen kunnen er korstjes op de huid ontstaan. Afhankelijk van de plaatsing van je tattoo kunnen tijdens het sporten de korstjes kapot scheuren. Hierdoor kan op die plek de tatoeage na het genezen wat vager worden of kan er littekenweefsel ontstaan. Als je je tatoeage goed verzorgd met de tattoo aftercare heb je minder kans op korstjes en blijft de huid soepel en gehydrateerd.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat de wond per ongeluk vies wordt of dat er iets anders is mis gaat. Twijfel je over de manier waarop het geneest? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We kunnen met je mee kijken en je tips geven en je eventueel aanraden je huid te laten controleren bij je huisarts.

Heb je het idee dat je tattoo ontstoken is of dat je een allergische reactie hebt? Neem dan direct contact op met je huisarts. Deze kan in veel gevallen een crème voorschrijven waardoor je ontsteking snel weer verdwijnt waardoor je hier zo min mogelijk last van hebt in de verdere genezing en het eind resultaat van je tatoeage.

Een tattoo apprentice is in de leer tot een zelfstandig tattoo artiest. De basis is gelegd, de protocollen zijn bekend, hij/zij is bevoegd en bekwaam om te tatoeëren en het talent is aanwezig. De apprentice heeft vaak al lange tijd op nephuid geoefend en kan op een bepaald moment overgaan naar het tatoeëren van klanten.

Omdat de apprentice nog minder jaren ervaring heeft kun je tegen een gereduceerd tarief een tatoeage laten plaatsen. Als organisatie kijken we mee welke projecten bij de apprentice komen en hij/zij zal zelf ook aangeven wanneer er wensen zijn die (nog) niet mogelijk zijn uit te voeren.

De apprentice zal dus alleen projecten aannemen waar hij/zij zich comfortabel bij voelt en waarbij hij zeker het gewenste eindresultaat kan behalen.

Omdat er vaak wat meer tijd gaat zitten in het ontwerpen en tatoeëren betaal je dus minder dan bij een tattoo artiest met veel ervaring of een bepaald specialisme.

Barber bezoek

Het moet niet, maar het is wel handig. Zo ben je verzekerd van een afspraak wanneer jij dat wenst. Via de knop ‘Barber behandeling’ op de home pagina kun je gemakkelijk en snel een afspraak maken. Telefonisch een afspraak maken of even binnen lopen is uiteraard ook mogelijk. Bellen kan naar 035-7851955.

Zonder afspraak geholpen worden kan vaak ook, mocht je toch even moeten wachten kun je plaats nemen en een drankje drinken in de aangename lounge.

Voor de actuele prijzen verwijzen we je door naar ons boekingssysteem. Via de knop ‘Barber behandeling’ op de home pagina kun je gemakkelijk een overzicht van alle beschikbare barbers, behandelingen en de prijzen zien.

Algemene informatie

JIM JAMES ligt in het centrum van Hilversum. En is goed bereikbaar met de auto. Voor de deur is er parkeergelegenheid (betaald) voor maximaal 1 uur. Op 5 minuten loop afstand vind je parkeergarage City Parking (Noordse Bosje 19-21, 1211 BD Hilversum). Voor een volledig overzicht van alle (betaalde en onbetaalde) parkeergelegenheden in de buurt klik hier. Ook met het openbaar vervoer zijn we goed te bereiken. Station Hilversum is op 10 minuten loop afstand en voor de deur is bushalte de Kei.

Heb je het antwoord op jouw vraag nog niet terug gevonden op onze website? Je kunt gemakkelijk op onderstaande manieren contact met ons zoeken :

Ook in onze salons staat altijd een medewerker voor u klaar.